Başkanımız İsmail Başarandan Yeni Yıl Mesajı


Sevgili Dostlarım, Kıymetli Meslektaşlarım,

2016 yılını geride bıraktığımız şu günlerde, geçmiş bir yılın hesabını doğru yaparak gelecek yıllarda varsa hatalarımızdan ders almalı, geleceğe yatırımlarımızı buna göre şekillendirmeliyiz. Ekonomik durgunluklar nedeniyle ilk etkilenen sektörlerden birinde faaliyet göstermemiz nedeniyle 2016 yılını zor geçirmiş olmamızdan dolayı, 2017 yılında sektörümüzdeki pasta payımızı geri almak adına yeniliklere ve gelişimlere açık olmalı, ne olursa olsun mağazamıza gelen müşteriyi geri çevirmeden en makul şekilde siparişlerimizi almalı ve satışlarımızı yapmalıyız.

Sektörün geri kazanılması adına öncelikle mağazalarımızdan başlayarak ürün çeşitliliği ve personel yeterliliği amacıyla yenilikleri bir an önce hayata geçirmeliyiz. Sanat gerekliliğinin maksimum seviyede olduğu çiçekçilik sektöründe bağlı bulunduğumuz kurumlardan destek istemeli, gerekiyorsa ekstra seminerlere katılarak mağaza kimliğimizi bir üst segmente taşımalıyız.

Pasta payının geri alınması ve çiçek siparişi adetlerimizin yukarıya taşınması sürecinde %100 müşteri memnuniyeti hedefiyle hareket ederek, aldığımız her siparişi sorunsuz teslim ederken müşterilerimize de diğer kurumların verdiği hizmetleri kusursuz bir şekilde sunmalıyız. Unutmayın ki sektördeki kayıplarımızı günlük müşteri hedefleri ile değil, uzun vadeli müşteri kitlesi yakalayarak telafi edebiliriz.

Sevgili meslektaşlarım, Türkiye Çiçekçiler Birliği-Çiçek Filosu olarak bizler bu yenilikleri ve yapılması gerekenleri tüm sektör adına gerçekleştirirken, sizlerden de aynı şekilde aldığınız her siparişte aynı özveriyi bekliyoruz.

Yeni yılın siz, sevdikleriniz ve tüm dünya için mutluluk, barış ve refah getirmesi dileğiyle.

Sevgi ve Saygılarımla

İsmail BAŞARAN

Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı

31.12.2016